Recytatorskie potyczki w klasach 1-3 SP2
15 lutego br., rozpoczęły się w klasach młodszych eliminacje klasowe konkursu recytatorskiego. Tegorocznym motywem przewodnim recytatorskich zmagań jest „Moja Niepodległa mała i duża Ojczyzna”.
15 lutego br., rozpoczęły się w klasach młodszych eliminacje klasowe konkursu recytatorskiego. Tegorocznym motywem przewodnim recytatorskich zmagań jest „Moja Niepodległa mała i duża Ojczyzna”.
Zapisy do SP 3 ruszyły! Już od 18 lutego aż do 5 kwietnia 2019 można zapisywać dzieci do naszej szkoły. Dokumenty niezbędne do zapisu można pobrać tutaj: http://www.sp3.luban.pl/?a=315
Z okazji Walentynek nasza szkoła zorganizowała konkurs na dekoracje walentynkowe klas. Wybraliśmy trzy najpiękniej udekorowane sale, a zwycięzcami okazali się być: klasa 3B gimnazjum, klasa 7 oraz...
W ramach promowania czytelnictwa, szkolna biblioteka przygotowała walentynkową akcję promowania czytelnictwa i miłości do książek.
Jak co roku uczniowie SP nr 2 uczcili dzień 14 lutego. Z inicjatywy Samorządu Uczniowskiego w szkole działała POCZTA WALENTYNKOWA.
Głównym celem DBI jest inicjowanie i propagowanie działań na rzecz bezpiecznego dostępu dzieci i młodzieży do zasobów internetowych.
Uczniowie kl.1a z SP2 w Lubaniu zakończyli zajęcia edukacyjne w ramach ogólnopolskiego projektu „Poznajemy zawody, czyli świat ludzi dorosłych”.
Dnia 23.01.2019 roku w Szkole Podstawowej nr 2 w Lubaniu odbył się finał powiatu lubańskiego w piłce siatkowej dziewcząt. W zawodach wzięło udział pięć najlepszych zespołów, które wcześniej rywalizowały w eliminacjach gminnych i miejskich.
Dnia 16.01.2019 roku w hali Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. A. Mickiewicza w Lubaniu odbył się finał powiatu lubańskiego w piłce siatkowej chłopców. W zawodach wzięły udział cztery najlepsze zespoły, które wcześniej rywalizowały w eliminacjach gminnych i miejskich.
Dnia 15 stycznia w naszej szkole odbył się IX Finał Powiatowego Konkursu Recytatorskiego dla uczniów klas VIII i III gimnazjum. Tematem konkursu była „Moja Niepodległa mała i duża Ojczyzna”.